Farväl till jobbet.

Hej hej!

Ja nu drar det ihop sej att sluta på gamla jobbet och börja på nya...
Har packat det mesta ur mina skåp och tar det sista i morgon.
Man kan säga att det är sista dagen i morgon , fast jag kommer en sväng på morgonen innan jag åker till det nya.
Ska hjälpa den nya tjejen lite så hon kommer igång första dagen.. Sen kanske jag åker dit på eftermiddagen lite också om det behövs..Det beror på hur det är på det nya jobbet ,vad som förväntas av mig direkt. Hoppas jag får svar på alla mina frågor när jag kommer.
Alla har varit lediga nu också så jag har inte fått tag i någon..Men jag fick lämnat ett meddelande att jag kommer vid 8 tiden på måndag.
Vi har kommit överens om att jag kanske måste åka lite fram och tillbaka nån vecka eller så .
Det är dom införstådda med.
Ska bli väldigt spännande med det nya jobbet. Förhoppningsvis blir det mycket lugnare och mindre stress.
Man känner när man blir lite äldre att man har en kropp om man säger så..Det bultar lite här och var efter alla år i kök...

Det känns som en riktig utmaning det här och det är precis vad jag behöver just nu!
Tjoho vad jag är glad!!!


Vi hörs!

Julen 2011

Hej hej!

Ja nu var julen över för detta år!
En intensiv jul faktiskt kan man säga..Men alldeles underbar!
Fredagen började med att jag kunde sluta redan 12:30 vilket var jättebra för Rebecca med familj var hemma och väntade på mej! Äntligen fick vi träffa lille Sixten igen! Så söt och alldeles alldeles underbar!
Han gurglade och sa en massa intressanta saker..(vi får väl fråga honom när han blir äldre vad det egentligen va som han berättade om..) Tydligen mycket viktiga saker..Han såg ut som det i alla fall!

Vi åt lite god mat och drack kaffe och sen åkte dom ner till Göteborg och Rebeccas mamma igen ..Dom firade julafton där men kom hit på juldagen för ännu en julafton med kusinerna..

Julaftonen firades i Öresjö hos Josefin med familj. Vi hade det lugnt och skönt det var bara vi där så Milo fick all uppmärksamhet i världen! Det tyckte han mycket om! Och tomten kom och Milo var inte ett dugg rädd utan till och med tog tomten i handen och ledde in honom och när han skulle gå fick han både en och två kramar minsann!
Många paket hade tomten med sej!

Sen blev det ju då juldagen och alla barn och barnbarn kom...Det är inte så ofta det går att få ihop alla på samma dag men i år gick det! Christers föräldrar var också här och fick träffa alla..
Dom var nog trötta när dom kom hem efter allt stoj..
Barnen var så glada och minsann kom inte tomten en gång till!!
Mera paket hade han med sej! Oj oj oj vilken jul!
Sen blev dom små änglarna väldigt trötta på samma gång och bröt ihop ungefär samtidigt så då började dom dra sej hemåt..
Det blir väldigt tomt när alla har åkt. Tyst i huset om man säger så...
Vi satte igång att städa med en gång så var det klart..Skönt att ha allt i ordning eftrsom jag ska jobba i morgon är det skönt att ta det lungt idag,, Milo är nog på väg hit en sväng..

Här kommer lite kort som är tagna under julen...

Sixten dan före julafton i färd med att rita..En favoritsysselsättning...Tomten knackar på rutan...Viggo och Milo tittar förväntansfullt på tomten...Oj oj oj här kommer ju TOMTEN!!Milo hjälpte så gärna till att dela ut paketen!Sixten öppnar paket...Milo likaså...Såg och hjälm till Milo...


Ja så såg till ut ungefär denna dag..Tur att det inte är något ljud i korten! För det hördes en del om dom små änglarna! Sötnosar allihopa! Var och en med sin personlighet! Kram på er allihop!

Det var allt för denna gång!

Förskyld...

Hej hej!
Jag som nästan aldrig är förskyld har blivit det nu...Snuvig som bara den men det verkar redan gett med sej en del så förhoppningsvis var det det värsta idag..
Kan inte vara hemma i morgon för vi har julunch då.
Det är ju inte lätt för en vikarie att komma en sån dag.
Sen är nästan alla andra personal sjuka också. Idag var det bara en ordinarie utav förskolepersonalen.
I morgon är det ingen i det ena huset...
Oj oj oj som det kan bli..
Jag skulle egentligen varit med och avfirat en arbetskamrat från Paradisskolan ikväll men jag kunde ju inte sitta där och snora. Så tyvärr fick jag lämna återbud. Å så tråkigt! Jag ville så gärna vara med!
Jaja så kan det bli...

Idag kom Robert förbi med 4 balar toapapper till mej! Det är super bra att ha en liten son som jobbar på pappersbruket! Man behöver aldrig släpa på dom där tråkiga rullarna! Tack raring!

Igår fick jag och Christer en present från alla barnen! Istället för en julblomma hade Josefin fixat en ny plastgran! Våran gamla hade vi nog haft i ca 15 år så den var sned och vind och behövdes verkligen bytas ut... Det blev jättefint!

Ja det var det som hänt idag!
Hej svejs med er!

Julgranen

Hej hej!
Det börjar bli hektiskt nu får man säga...Fast ändå är det inte som förr när alltid julafton var här...Då var det verkligen full rulle!
Det har nog med att göra att man är äldre nu. Hmmm, fast så himla gammal är jag ju ändå inte!
Vad tramsig jag är! Varför inte erkänna en gång för alla att det har krupit in en latmask som inte går att få bort?
Helt enkelt!

I alla fall är alla julklappar inköpta och den mesta maten..Ska handla det sista på onsdag. Vi ska vara hos Josefin med familj på julafton. Jag fick tilldelat mej Jansson.omelett och risalamalta..Helt okej tycker jag! Det ska bli mysigt , hoppas det kommer en smula mer snö så det känns lite lite juligare!

På tisdag ska jag följa med mina gamla arbetskamrater från Paradisskolan til en som går i pension till nyår..Hon vet inget om utan vi ska överraska henne! Å vad kul det ska bli!
Vi har med oss smörgåstårta det blir nog jättebra!

På onsdag ska jag som sagt handla det sista och Pontus gör sin sista dag i skolan för denna terminen och han ska ha med sej Jenny (hon som han inte är ihop med utan är bara kompisar).
Så det blir väl lite matlagning när jag kommer hem och sedan sängen...

Torsdag blir det lite förberedning för på fredag kommer Rebecca med familj! Å vad kul det ska bli att träffa Sixten igen! Vi längtar så!!
Eventuellt kan jag sluta lite tidigare för det är så lite barn den dagen..Passar ju utmärkt för jag vill ju träffa dom så mycket som möjligt!
Fast dom kommer på juldagen också, alla barnen kommer det ska bli kul!
Jag har ändrat om i vardagsrummet lite och liksom klämt in granen mellan sofforna så det blir LITE svårare för dom små änglarna att PILLA på alla julgranskulor!
Ha ha ha om jag känner dom rätt lyckas dom ändå! Men det gööööör inget!
Hos farmor /mormor gäller lite annat....
Milo var med och klädde granen i onsdags, man kan säga att det gick med en väldans fart! Det var väldigt roligt att hämta dom vackra kulorna...Han tyckte det var jätte kul!

Sen på annandagen åker Rebecca  och familjen hem igen...Så dröjer det innan man får se dom...
Snyft....

Från det ena till det andra var jag på mitt nya jobb i fredags på ett litet möte...Det verkar jätte trevligt!
Ska hjälpa arbetslösa och sjukskrivna deltagare att arbetsträna inom kök och cafe. Allt ska vara väldigt enkelt för dom för att dom ska känna sej motiverande och redo till arbetet..
Verkar hur bra som helst! Sen kan det nog vara frusternade med vissa ungdomar det är jag medveten om och det var som dom sa att ibland fungerar det inte utan dom måste avbryta.
Men det får man ta då!
Imorgon hoppas jag att jag får reda på vem som kommer på min tjänst...Så jag vet när jag kan börja...

Hej svejs så länge!

Nattgäst...

Hej hej!
Fick ett SMS från Thea och Max mamma häromdan som undrade om vi ville låna Max över natten på fredag. Det är ju klart att vi ville!
När jag är där eller dom är här får jag ju nästan inte hålla Max nånting för det gillar inte Thea..Jag ska vara med henne!
Det får man ju förstå. Inte så lätt att få en lillebror när man bara är 2 år. Helt plötsligt får man inte den uppmärksamheten som man är van vid..
Sagt och gjort så åkte jag och hämtade lille prinsen efter jobbet igår fredag. Maria skulle hem till en tjejkompis och Robert skulle bara njuta av att vara helt själv med Thea och se på film sedan när hon hade somnat och ta en bärs som han sa...Det händer ju inte så ofta nu för tiden..
Livet förändras när dom små änglarna kommer!

Det gick så bra att köra hem, man vet ju inte ,tänk om han börjar gråta i bilen helt hysteriskt..Han är ju bara 3 månader.
Men det var ingen fara. Han somnade med en gång ända tills vi kom hem.
När vi kom hem hade Pontus precis varit och hämtat Pizza och hade med sej en söt tjej må ni tro!
Men dom var bara vänner vet ni....Jo jo.
I alla fall var det väldigt gott  med pizza för jag var göööör hungrig!

Max var också hungrig så han fick mat också(dock ingen pizza)! Sen var det dags att kolla idol och då slocknade Max för att vakna vid 9-tiden..Då fick han ta ett kvällsbad i diskhon som man kunde konstatera att han nästan inte plats i längre..Hemskt vad dom växer...Fick tvättat det stora håret det tyckte han var skönt.
Sen var det dags för mat igen och det dröjde inte länge förrän han somnat igen i mitt knä, så det var bara att bära in honom och sedan sov han ända till 6 på morgonen! Inte ett pip på hela natten!Himla snäll pojk,,hoppas det håller i sej!
Eftermaten var han uppe kanke en halv timma sen somnade han igen och vaknade till vid 8 och då gick jag upp och gjorde i ordning hans mat men då hade han somnat om igen och sov en timma till!!

Ja det var inte betungande får jag säga...
Sen kom familjen vid 2 och då åt vi god middag och hade det trevligt...Nu har dom åkt så det är tyst i huset...

Men i morgon har jag planerat att åka till Trollhättan för att inhandla dom sista julklapparna! Det ska bli kul!
Hade ju faktiskt nästan glömt lille Pontus! Vad jag nu ska hitta på till honom..Det är inte lätt...Sen fyller han ju 19 år 4 januari också så man får ju komma på något där också...
Mycket lättare med tjejer...

Ja det var min dag här kommer lite kort på prinsen också!Sitter tryggt hos farfar! Glada goa Maximilian!


Maximilians fina dop!

Hej hej!
Igår var det dags för lille Max att få sitt namn.. Maximilian Evert... Han skötte sig exemplariskt , det bekom honom inte alls att få vatten i huvudet. Han till och med skrattade åt prästen.
Prästen förresten var helt underbar!
det första han sa innan själva akten satte igång var att låt dom små barnen som är här springa om dom vill. Det gör ingenting! Det är mycket bättre än om man försöker hålla fast dom i bänkarna..
Mycket vettigt tycker jag. Det är väldigt svårt för dom att sitta still.
Så Thea, Milo och Axel hade väldigt roligt i kyrkgången!

Sen när Max skulle få vattnet i huvudet fick alla som ville komma fram göra det för att ta bättre kort.
Jag kan väl inte säga att mina kort blev något vidare men jag gjorde ett försök i alla fall!
Hoppas Linda lyckades bättre...Thea undrar vad i hela friden prästen gör med sin lillebror!

Ja då var det klart!


Ett väldigt trevligt dop som sagt. Han gjorde det så enkelt som möjligt och precis lagom långt.
Efteråt gick vi till församlingshemmet och åt god smörgåstårta och sedan tårta med kaffe.
Hur bra som helst!

RSS 2.0