Scrapbook

Hej hej!
Idag har jag varit i Hjärtumsgården och lärt mej lite scrapbooking (eller hur det nu stavas)...
Det var jätte trevligt och vi hade 4 olika stationer kan man säga. så 4 olika kort gjorde vi.Titta har ni sett vad jag har åstakommit! Fast vi hade förstås en mall att gå efter men ändå!
Sen fick man ju mycket tips och ideer att gå vidare .
Jätte kul var det.

Det började klockan 10:00 och höll på till 12:30. Tiden bara flög iväg! Ulrika som ledde kursen hade med sej en del kort som hon hade gjort och det är fantastiska saker man kan göra . Det är bra om man har lite fantasi också.

I lördags hade vi gotlandsbesök må ni tro. Min systerdotter Åsa har träffat en man från Gotland på nätet. Dom har träffats ett tag nu så nu tyckte hon väl att det var dags att presentera honom för släkten och det var väldigt roligt.
Det var nämligen så att hon jobbade på dan så då tog pappa på sej att köra runt med Ulf som han ju heter.
Så jag hade bakat en god kaka till kaffet och vi satt flera timmar och pratade. Han var sååååå trevlig och jag tror han passar Åsa perfekt! Hoppas verkligen det håller i sej. Synd att det är långt för dom när dom ska träffas.
Men är man bara kär så går allt. Avstånd betyder inget.
Vi håller tummarna!
När Åsa kommit hem var dom nerbjudna till Åsas syster Tina och dom åt Tacos och hade trevligt.

Det var detta som hänt denna helgen. Jo jag putsade fönstren i vardagsrummet också!
Viktig händelse tycker jag... Nästa helg är det ju advent!!!! Å vad mysigt det ska bli att sätta upp alla ljustakarna och tomtarna!!!
Undrar vad dom små barnbarnen säger om snögubben som jag brukar ha i hallen??
Mysigt mysigt mysigt!Batteri

Hej igen!
Glömde ju skriva att när Pontus stod utanför dörren tog hans batteri slut i mobilen det var därför han inte kunde svara mej..

Barnvakt.

Hej hej!
Igår kom Thea hem till oss och sov över till i dag. Det gick så bra så. Hon är härlig den lilla dockan. En riktig härmapa har hon blivit.
Vi behövde inte se på TV denna kväll för vi hade fullt upp att skratta och ha roligt med Thea!
Sen blev hon ju trött framåt 7-tiden och då fick hon sin välling i sängen och jag satt kvar till hon druckit upp den så räckte hon mej den och sa:Tack tack! Så fick jag flaskan och hon somnade bums... Väldigt smidigt och lättvindigt!
Så var det årsfest i Hjärtumsgården och Pontus gick för en gång skull dit. Josefin lyckades övertala honom. Han gick med lite andra kompisar och Josefin lovade hålla ett öga på honom..
Det är lustigt för det brukar aldrig vara några bilar nästan som kör på vår gata men just denna kväll när vi hade Thea här DÅ var det rena genomfarten! Jag tänkte att nu vaknar hon nog och blir ledsen men det gick faktiskt bra! Till och med en massa fyrverkerier hade dom som förde ett väldigt oväsen men inte heller då vaknade hon.. Inte dåligt.

Sen vaknade hon vid 12 och var ledsen så jag gick ner och försökte lägga henne igen men det gick inte så jag satte mej i stolen och tog ett täcke på henne och vaggade lite så hon somnade igen och jag kunde lägga ner henne.
Då SMS:ade jag till Pontus att han måste var jätte tyst när han kommer hem och smyga så hon inte vaknar. Jag skrev också att dörren är upplåst.
Sen vid halv2 fick jag ett SMS från Pontus att jag måste låsa upp dörren.
Jag skrev tillbaka att den ÄR upplåst.
Sen hände ingenting och jag tänkte vad konstigt att han inte kommer? Så jag skickade mer SMS och frågade när kommer du??Jag ringde men ingen svarade bara en kvinnligtröst som sa något.
Då började jag bli orolig, fick genast en konstig tanke om att älgen hade anfallit den stackars ensamme pojken som gick uppför backen..och strax efter dessa tankar flög det en helikopter jättelågt över huset så fönstren skallrade (Thea vaknade inte då heller) shit tänkte jag! Nu är dom tvungna att kalla på helikopter och köra till Sahlgrenska!!! Då hade jag börjat jagat upp mej rejält!(då ska ni veta att detta rör sej bara om ca 5 minuter i tidsintervall)
Skyndade mej att ringa Josefin och undrade lite försiktigt om Pontus var kvar? Men herregud är inte han hemma än? Han gick ju för länge sen!
Jag förklarade att jag försökt ringa honom men ingen svarade. Hon visste vilka han hade gått med så hon försökte fåtag på dom och under tiden hade väl Pontus försökt få tag på Josefin hemma hos en kompis !
Alltså när han kom hem och skulle öppna den upplåsta dörren hade ju någon(nämner inga namn) låst dörren så han kunde inte öppna dörren..Han vågade ju inte ringa på dörren eftersom Thea låg och sov så han såg ingen annan utväg än att gå med kompisarna hem och sova där...
Nu har vi ju då altanen på baksidan man kan gå in på och knacka på dörren där så hade ju jag kommit som ett skott, men det är inte så lätt för en lite grabb på SNART 18 år. Men allt gick ju bra och jag fick reda på var han var så jag kunde slappna av. Sen skulle Christer köra hem Josefin när dom hade städat färdigt där nere. Jag pratade med henne i telefonen medan hon väntade på honom utanför Hjärtumsgården. Å sa hon nu tror jag att jag ser honom men nej! Han kör åt fel håll!! Han visste väl att det var i Hjärtumsgården?
Ja herregud det visste han ju eftersom Pontus också skulle dit.
Vänta sa hon:Nu kommer han på baksidan konstigt ingen kör väl på baksidan för att hämta?? Jag får springa ner dit , nej nu kör han runt! Herregud nu får jag springa upp igen!! (jag hade alltså telefonkontakt med henne medan hon väntade)
Till slut slutade allt väl och alla var på plats igen där dom skulle vara.
Och lilla Thea undrar ni nu? Hon vaknade inte förrän 8:15 på morgonen!

Det var denna helgen i morgon är det måndag!!

Hej svejs!

Städdag

Hej hej!
Idag fick jag en väldig städinspiration när solen sken in och visade all smuts inne.
Så jag satte dammsugaren i Christers näve och sa till honom att dammsuga överallt och ta ut mattor. Snäll som han är sa han bara javisst det ska jag göra.
Själv gick jag in på toaletten och gjorde mej i ordning....
När jag var klar var det bara för mej att börja våttorka golven. Det gick väldigt smidigt och bra.
Avtorkning av den jobbiga takfläkten också för det behövs med jämna mellanrum. Undrar vem som kom på att hänga den I TRAPPAN? Kan bara säga att det inte är lätt att torka av den där den hänger. Man får vara lite av en akrobat och ha långt skaft...
Himla tur att jag är så vig!
Sen blev det en promenad upp till kyrkogården och tända ljus på farmor,farfars grav och lilla Sara.
Det blev så fint så.
Efter detta var det så dags för middag. Idag prövade jag en asiatisk gryta med cocosmjölk och kyckling och en annan massa gott i.
Jag tror det var den som Josefin bjöd mej på en dag i alla fall var den väldig god. Känner bara att det var en hel del vitlök i, hoppas inte det sitter i hela dagen i morgon för jag ska till tandläkaren i morgon eftermiddag...
Ja det var denna dag , nu väntar en ny vecka med nya utmaningar..
Hej svejs!

Fint besök

Hej hej!
Idag kom Linda med pojkarna! Å det var så kul att träffa dom igen det går alldeles för lång tid emellan...
Jag hade köpt en kalender till Viggo som han ska öppna ända fram till jul. Fast han får inte börja förrän 1:e dec. Undrar om han klarar att vänta så länge.
Det var en legofigur i varje lucka så det blir ju väldigt spännande!
Josefin ringde och ville också komma en stund innan hon skulle jobba klockan 3 och det gick ju bra!
Christer, Linda och pojkarna gick till lekplatsen medan vi väntade på Josefin. Själv började jag med maten.
Viggo hade cykeln med så morfar hade fullt upp med att putta uppför backarna.
Tog lite bilder på gänget.....

Väntan på att maten ska bli färdig...Å vad roligt det är med alla barnen tycker Milo!!! Livet kan inte bli bättre!

Så här trevligt hade vi det idag nu får vi se vad morgondagen har att erbjuda..

Hej svejs

Fredag kväll

Hej svejs!
Idag åkte jag lite tidigare från jobbet för jag skulle på mammografi på Lilla edet. Det var en sådan där buss och det kändes ungefär som att vara på en Stena färja eller nåt. Gungade lite lätt och brusade...
Men det gick inte att beställa något något utan det var bara att gå in och klä av sej och bli fastklämd i den där apparaten.
Sen efter det åkte jag in och köpte pizza till familjen och då blev dom väldigt glada!
Sen visade det sej att dom hade en överraskning till mej. Dom hade gjort neg, jag menar chokladbollar!!
Detta har nog alltså aldrig hänt i vårt äktenskap. Förutom när Josefin bodde hemma , då gjorde hon det rätt som det var fast hon orkade aldrig rulla dom till bollar utan det blev bara en klick var!!
Kan säga att det såg inte så aptipligt ut precis. Men vad gör man inte när blodsockret sjunker och man snabbt måste få upp det...
Ibland ryker ju till och med blockchokladen. Då är det illa för den är ju inte ens god!
Rövargodis är ju inte heller helt fel ibland. Havregryn och socker blandas ner i en stekpanna med MYCKET smält smör... Havregrynen ska vara helt insugen på smör och det får inte vara för hög värme för då blir det bränt och torrt, det ska vara så där alldeles alldeles laaagom....
Då blir det smarrigt!! Och flera glas iskall mjölk till det är ett MÅSTE!!!
Herregud nu blir jag alldeles lyrisk, känner hur det vattnar sej i munnen.. Trots pizzan.
Oj oj oj  tror jag kommer att somna alldeles mätt och däven i kväll. Lite smått illamående faktiskt..
Det var allt för denna gång! Vi hörs!

RSS 2.0