Hemkommen från Uddevalla

Hej igen!
Nu är jag hemkommen från julmässan i Uddevalla. Först gick vi runt lite grann på mässan men det var inte så lång stund innan julbordet så vi gick snart dit.
Oj vilken kö det var! Vi skulle naturligtvis gått dit genast innan alla andra kom på samma sak...
Men i alla fall fick vi vår goda mat och vi blev vääääldigt mätta.
Först funderade jag på att hoppa över dessertbordet, men när man såg alla andra som kom med sina fat så gick det inte att låta bli. Mums vad mycket gott det fanns. Jag lastade fullt på fatet med kladdkakor och massa goda kakor och även ischoklad och andra goda chokladsaker som jag är svag för.
Men tyvärr tror man att man ska orka men, smart som man är stoppar man det i servetten och tar med hem till sin älskade make som snabbt stoppar munnen full!
Snäll jag är....
Kan ni tänka er , när jag står i kön och ska fylla min kaktallrik vad tror ni dom spelar för musik då???
JO MIN UNDERBARA CAROLAS JULSKIVA!!!!!!!
UMMM jag rös av välbehag. Det var bara snön som saknades. När jag kom till bilen sen och skulle åka hem var det faktiskt lite is på rutan så jag fick sätta på min fantastiska el uppvärmning på framrutan. Det mina vänner kallar jag för lyx....
Mycket bra uppfinning.
Lite julstämning blev det ju i alla fall.
Nej nu ska jag umgås med min stackars arbetslösa man som väntat hela dagen på mej.
Hej svejs!

Julbord

Hej på er!
Imorgon ska jag på julmässa i Uddevalla. Vi blir även bjudna på julbord. Det ska bli trevligt!
Det är alltså svensk cater där vi handlar våra varor i Trollhättans stad.En del rabatterbjudande kan jag tänka mej att det blir också.
Ska även bli kul att träffa kollegor, det blir ju inte så ofta. Jag ska åka med Marcus och Barbro från Björndalsskolan.

Igår var jag på utbildning så att jag ska kunna beställa via nätet. Det verkar fungera bra jag började idag lite grann men det är en del grejer som jag inte kom ihåg men det ska noggå bra. Ska försöka skicka iväg beställningen i morgon.

Nu ska jag få en kopp kaffe av min man, jag brukar inte dricka så här sent men han hade köpt nåt gott till.... Då är det svårt att motstå..

Hej då vi hörs en annan gång!

Julklappar



Visst ser det härligt ut?!
Nu tycker jag att det börjar pirra i julnerverna ordentligt! Ummm vad mysigt det är med jul. Nu ska jag snart spela Carolas julskiva.
Kanske i helgen med lite levande ljus och ett gott vin.

Ja längtar då i alla fall ! Ni andra då?

Hej svejs!

Fint besök!

Hej igen!
Igår lördag kom Josefin och hälsade på. Hon ville gärna ha på sina vinterdäck. Sen kollade hon på alla julklappar jag köpt på Ullared för hon skulle dit idag ( söndag). Så det inte blev samma till dom små liven.
Robert ringde efter en stund och hela familjen var hungriga så dom undrade om jag hade nån mat som tur var hade jag kokat några liter grönsakssoppa så det var bara till att komma och sätta sej!
Då blev Josefin plötsligt sugen på kladdkaka så då bakade hon en som vi smaskade upp senare till kaffet...
Den lilla prinsessan sov och sov och sov. Men vi kämpade så till slut öppnade hon ögonen lite slött så vi fick till och med höra hennes ynkliga lilla stämma.
Hennes föräldrar säger att hon skriker väldigt på eftermiddagarna men vi har svårt att tro detta.
När vi träffas sover hon bara. I varje fall är hon alldeles underbar! Sätter ut lite färska kort, gäller att passa på när ögonen öppnas!

Pontus var hos frissan igår på morgonen och slingade håret för första gången i sitt liv! Han blev jättefin!
Han var med hemma en stund när syskonen var här men sen skulle han "lana" med sina kompisar i gamla affären.
Han kommer att vara som ett vrak när han kommer hem. Men han har ju lov nu så han kan ta igen sej några dagar.

Vi pratade även om julfirande så vi ska fira hos Robert och Maria iår. Knytkalas blir det. Robert vill gärna att både Linda och Rebecca ska komma med vi får väl se om det går att ordna...
Skulle vara väldigt roligt!

Jaa det var denna helgen nu återstår lite stryktvätt sen är det dags att laga mat igen!!
Ha det bra vi hörs snart igen!

Glömde att tala om att Helen och barnen kommer idag ifrån Stockholm! Kul!!



Titta vad söt hon är!



Här är hon äntligen ordentligt vaken!



Faster Josefin tränar inför egen bebis i mars!



Till och med farfar börjar bli modig med att hålla bebisar! Viggo vågade han inte hålla förrän han blev lite större. Men nu är det ju tredje så han börjar få vanan inne!!


Ullared

Hej!
Idag är det torsdag och jag har semester! Christer och jag åkte till Ullared tidigt i morse. 06:50 startade vi hemifrån, var framme ca 09:20.
Inhandlade mycket julklappar till dom små så nu är vi i stort sätt färdiga med julinköpen!
Väldigt skönt.
Efter att vi lagt in alla påsar i bilen gick vi och fikade och sen började vi vår färd hemåt. Då var klockan ca 11:30.
Jag SMSade Josefin när vi åkte hemifrån och sen när vi var på väg hem. Hon tyckte vi var knasiga, man kan inte vara så kort tid på Ullared! Josefin brukar komma hem sent på kvällen..
Men det var precis lagom för oss jag visste ungefär vad vi skulle ha.

Sedan när vi kört en bit kom vi på att vi måste allt åka och hälsa på min gamla kusin som vi visste bor inte långt därifrån så efter ett intensivt  ringande hittade vi dit!
Hon blev så glad när vi kom! Vi drack lite kaffe och fick goda hembakade bullar. Hon bor hos sin son Jimmie och hans fru. Det var riktigt trevligt att få träffa dem också!

Vid 2-tiden åkte vi därifrån och var hemma vid 4-tiden. Borta bra men hemma bäst!

Jaa detta var min dag och det bästa av allt är att jag är ledig i morgon också!!

Hej då..

Revy!

Nu är det dags för att gå på revy! Den heter "titta inte i påsen" eller nåt sånt. Den är nog jätte rolig kan jag tro. Christer kommer nog att skratta hela tiden. Ska säja till honom att ta på hör apparaten så han inte missar något.
I går var jag ju på Dirty dancing. Himla bra var det. Det var medborgarskolan som gjorde detta. Dom sjöng och spelade jätte bra! Så himla bra musik också.
Sen gick vi på o´leareys i Trollhättan. Drack lite gott och satt och pratade. Christer var och hämtade mej vid 1 på natten . Då hade jag varit uppe sen 5 på morgonen. Det är inte klokt att jag lyckades hålla mej vaken!
Men det är kul nån gång ibland att komma ut.
Nästa vecka ska jag ha semester torsdag , fredag!! Jag längtar! Kanske Ullared på torsdag om det inte blir dåligt väder. Man vet ju aldrig denna årstiden.
Nu har jag inte tid längre!
Vi hörs en annan dag!

Dirty dancing

Fredag!
Själv ska jag ut med tjejerna på jobbet och titta på dirty dancing på folkets hus. Sen efteråt ska vi gå på O´learles eller vad det nu hette. Jag antar att det är en pub.
Det ska bli trevligt. Min snälle man kör mej dit och hämtar mej sedan också. Han är för go´.
Det blåser hiskeligt ser jag men det får väl gå.
Jag är färdig , ska bara måla naglarna. Kul att göra det för i mitt jobb får man inte ha målade naglar så det är väldigt roligt när man får göra det nån gång!
Hej då kommer nog rapport i morgon....

Thea igen!

Nu har vi varit ännu en gång och hälsat på Thea..
Men först var det en bedrövlig dag på jobbet så besöket hos lilla Thea hjälpte gott!
Det började med att jag skulle ha utvecklingsamtal med min chef klockan 9. Det innebar att jag fick skynda mej att förbereda inför lunchen.
Sen blev det mängder med disk eftersom jag inte hann med att diska undan. Så skulle jag på ett annat möte klockan 2. Herregud vad jag diskade!! Ändå hann jag inte med utan fick lämna kvar en massa disk och knappt plockat undan. Känns inte bra att lämna på det viset. Tur att det inte är så varje dag.
Imorgon kommer det en tjej som ska jobba för mej nästa vecka torsdag, fredag. Ska ha en efterlängtad semester. Vi åker till Ullared på torsdag om det inte blir snöstorm eller så. Det ska bli kul.
Hoppas det går bra för vikarien. Hon lät lite mysko men man ska inte döma någon efter att ha pratat i telefon bara. Hon kanske är jätte bra..

I alla fall var jag ju på det andra mötet och sen när det var färdigt skulle jag åka till resecentrum för att hämta Pontus från bussen. Han ville ju följa med och träffa sin brorsdotter första gången!
När jag skulle åka genom stan var det ju världens köer för dom håller på med reparation av bron...
Men till slut kom jag fram i alla fall.
Äntligen bar det iväg till Åsaka!!
Här kommer lite kort på prinsessan:



Som vanligt sov hon så gott som hela tiden men vi fick upp ögonen en snabbis så vi hann ta några kort!!



Vilar tryggt i farbror Pontus famn...



Pontus var allt lite tagen av ögonblicket...

Lite uppdatering

Hej på er!
Nu är det verkligen dags för lite uppdatering!
Christer fyllde ju år i onsdags men vi hade kalas i lördags.Linda , Christian och barnen var där, pappa, Ulla och Rune.Josefin och Pär var i Stockholm Och Robert Och Maria orkade inte komma dom kom ju hem från BB torsdags.Rebecca har ju lite långt att åka!
Jag bjöd på en höstgryta med rotgrönsaker till och potatis. Sen hade jag goda nutella muffins till kaffet. Det blev mums...
Det blev en trevlig dag . Barnen var glada och goa!



Här var dom goda muffinsarna..



Linda Viggo och Joel i full fart

Christer fick en GPS av alla barnen och mej. Kan vara bra om han får nåt jobb som han ska ut och resa.
Sen fick han en kokbok utav Pontus, så nu förväntar vi oss jätte god mat varje dag när vi kommer hem!!

Sen på söndag fick vi äntligen åkt till Åsaka och tittat på lilla Thea! Å en sån liten guldklimp!
Hon var så liten så liten..
Hon sov och sov hela tiden. Maria hade åkt snabbt till Torp för att köpa ammningsbh men det var ingen fara för hon sov fortfarane när hon kom tillbaka
Sen puttade vi lite på henne så hon vaknade och då passade hon på att bajsa. JAG fick äran att byta på henne under uppsikt av hennes pappa.
Han var nog lite orolig att jag skulle klara av det, för han stod bredvid hela tiden och tittade så jag fixade detta. Han trodde inte jag hade sett såna blöjor( undrar hur gammal han tror att jag är egentligen?)
Visserligen var det snibbar och blöjor och nattblöjor när han var lite men jag har ju haft några efter honom:)
I alla fall gick det väldigt bra och blöjan kom på ordentligt så jag tror jag får göra det mer gånger.

Jaa så hade vi det i helgen här kommer ett sovkort på Thea!



Gulleplutt!!

En liten flicka...

Hej!
Så har hon då äntligen kommit.. En liten flicka föddes inatt. 3510g och 50 lång. Helt perfekt!
Jag har ännu inte fått några bilder för det gick inte att skicka till min telefon.
Förhoppningsvis har Pontus fått bilder på sin mobil. Jag väntar ivrigt på att han ska komma hem.
Skriver mer senare...
Hej svejs

Höstfägring

Hej igen!
Idag är det måndag och jag har kommit hem från jobbet , FÅTT MAT AV CHRISTER IGEN!!
Jag tror inte han får börja jobba mer för det här är ju inte dumt...
Det är alltså så här han har haft det i alla år! Han har mycket att ta igen..
Idag hade han gjort STARK köttfärssås och makaroner. Umm det var inte dumt. Kommer nog att bli törstig hela kvällen bara. Men det får man ju ta.

Lördagen var inget vidare väder. Blåste och regnade. Vi åkte upp till blomsterlandet och inhandlade lite fina höstblommor ni får se lite foto på sedan.
Jag plockade in trädgårdsmöblerna och gjorde rent dom och ställde in dom på altan. Det var skönt.
Sen på eftermiddagen åkte vi ner till pappa som fyllde år. 74 blev han denna gång. Vi köpte en bok till honom. På spåret med Ingmar Oldsberg och han den där andre som jag inte kommer ihåg vad han heter. En massa frågor i boken som mamma och pappa kan sitta och roa sej med när dom inte har något att göra.
Robert och Maria kom också och bebisen som fortfarnade ligger kvar och gottar sej i magen!
Sen kom Josefin också, hon hade varit på plan och sålt kov för det var match.
Ewa var också där.
Birgitta ringde men dom kunde inte komma för dom hjälpte Mona att flytta.

Igår ringde Tina och undrade om vi ville komma och äta kanelbullar! Nybakade! Och det ville vi ju...

Jaa sen hände nog inte så mycket mer.
Jag tog kort även på balkongen så ni får se vad fina blommorna är ännu!

Hej svejs nu får det vara bra för idag...



Den bilden skulle inte komma så konstigt, hmmm





Fint va? Här kommer en bild till..




Onsdagsträff!

Hejsan!

Igår hade jag träff med 2 gamlaor jobbar kompisar sen vi jobbade  på Kaprifolen.

Vi brukar träffas 2 gånger om året och gissa om vi snattrar!! Vi har nästan inte tid att gå hem. Mycket händer faktiskt på ett halvår. Det tror man inte men det gör det faktiskt.

Just nu är datorn väldigt lustig. Jag hade ställt in på fet stil och rätt som det är ändrar det sej bara.

Hmmm, undrar  vad detta beror på. Sen hoppar mellanrummet mellan raderna hur det vill också. Jag kanske har en spökskrivare med mej?
Vilket fall som helst hade vi riktigt trevligt i går kväll.
Idag åkte jag in till Maxi efter jobbet. Egentligen skulle jag in till OBS för att köpa en speciell present till Christer där. Men av gammal vana gick benen till Maxi... Lite knasigt men så kan det bli.
Jag träffade Josefin och hon fick mej som vanligt att köpa saker som jag inte skrivit upp.
Mera julklapp till Viggo och en klapp till den lille nye bebisen som vi väntar på...
Jag berättar INTE vad jag har köpt för alla nyfikna läser denna blogg.
 
Christer och jag gick ut på promenad förut och när vi kom hem var jag tvungen att smaska i mej en smarrig chokladmuffins som jag köpt idag.
Igår smaskade jag upp en annan muffins som pappa haft med sej från Gotland.
Till frukostflingorna i morse hade jag på pappas hemmagjorda salmbärssylt. Ummm det var
smaskigt. Det är inte alla gamla pappor som kan koka sylt men det kan MIN pappa.
Han kan även laga mat baka, sy till husbehov, laga bilar, bygga ja han kan i stort sett ALLT!

C
hrister har faktiskt börjat laga mat nu eftersom han är hemma. Jag tyckte nog att han gott kunde göra det.


Nej nu ska jag inte skriva mer idag, datorn beter sej mycket underligt..
Hej svejs


RSS 2.0